XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، karimih@mums.ac.ir
چکیده:   (5485 مشاهده)

مقدمه: سیستم آموزش و یادگیری در حال تکامل جهانی به سمت الگوهای آموزشی مبتنی بر خودیادگیری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی‌ها و اصول تهیه ماجول خودیادگیری، مقایسه ماجول خود یادگیری با سایر روش‌های تدریس و بررسی تأثیر ماجول خودیادگیری بر یادگیری انجام شد.

روش‌ها: در این مطالعه مروری، پایگاه‌های اطلاعاتی Scopuse, web of science ,PubMed با کلیدواژه‌های Self-Learning, Online Modules, Self-Direct Learning, Self-Learning Module, web based module و پایگاه‌های فارسی زبان Magiran وSID با کلیدواژه‌های خودیادگیری، یادگیری خودراهبر، ماجول خودیادگیری، ماجول یادگیری برخط، ماجول مبتنی بر وب بدون محدودیت زمان جستجو شد.

نتایج: 27 مقاله برای مرور در مطالعه حاضر بررسی شد. در مطالعه مروری انجام شده  به ویژگی­های ماجول خودیادگیری(انعطاف‌پذیری، در دسترس بودن و قابل انتقال بودن، راحتی، مسؤولیت‌پذیری یادگیرنده، تحریک انگیزه یادگیرنده ،مقرون به صرفه بودن، محیط یادگیری ایمن و صرفه‌جویی در زمان) اشاره شد، همچنین اصول تهیه ماجول خودیادگیری و عوامل مؤثر بر تأثیر ماجول خودیادگیری مشخص شد.

نتیجه‌گیری: با توجه به روشن شدن  بسیاری از ابعاد ماجول خودیادگیری دراین مقاله، پیشنهاد می‌شود اساتید با این رویکرد آموزشی بیش‌تر آشنا شوند و آن را به کار ببرند.

متن کامل [PDF 243 kb]   (2188 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: يادگيري الكترونيكي
دریافت: 1394/7/6 | پذیرش: 1394/10/13 | انتشار: 1395/3/16 | انتشار الکترونیک: 1395/3/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.