Habibi H, Khaghanizade M, Mahmoodi H, Ebadi A, seyedmazhari M. Comparison of the Effects of Modern Assessment Methods (DOPS and Mini-CEX) with traditional method on Nursing Students' Clinical Skills: A Randomized Trial. Iranian Journal of Medical Education 2013; 13 (5) :364-372
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-2289-fa.html
حبیبی هنگامه، خاقانی زاده مرتضی، محمودی حسین، عبادی عباس، سیدمظهری مرجان. مقایسه تأثیر بهکارگیری روشهای ارزشیابی DOPS وMini-CEX با روش سنتی بر مهارتهای بالینی دانشجویان پرستاری:یک مطالعه تجربی تصادفی شده. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1392; 13 (5) :364-372
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-2289-fa.html
، khaghanizade@bmsu.ac.ir
چکیده: (19027 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی دانشجو از مهمترین وظایف استاد بالینی است. گسترش روشهای آموزش بالینی، استفاده از روشهای جدید و متناسب ارزشیابی بالینی را بیش از پیش ضروری مینماید. در این بین استفاده از رویکردهای نوین ارزشیابی که همزمان یادگیری را نیز تقویت میکنند بیش از سایر روشها مورد استقبال قرارگرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر دو روش نوین ارزشیابی DOPS و Mini-CEX در مقایسه با روش مرسوم ارزشیابی بر مهارتهای بالینی دانشجویان در عرصه پرستاری دانشکده ارتش انجام شد.
روشها: مطالعه حاضر یک کارآزمایی تصادفی شده است که بر روی دانشجویان در عرصه پرستاری دانشکده پرستاری ارتش انجام گرفت. تمامی دانشجویان و مربیان متمایل به شرکت، به روش تخصیص تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. پس از آموزش مربیان و سنجش میزان پایایی بین ارزیابان در ایشان، ارزشیابی در گروه تجربی به روش DOPS و Mini- CEX در سه نوبت در طول دوره و در گروه شاهد به روش مرسوم صورت گرفت. مبنای ارزیابی پروسیجرها(رگگیری، پانسمان، گزارش نویسی و آموزش به بیمار) در هر دو گروه، چکلیستهای روا و پایا، تهیه شده توسط محقق بود. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی(کای دو، t-مستقل) تحلیل شدند.
نتایج: بین دو گروه از نظر متغیرهای مهم دموگرافیک مانند سن، جنس و معدل تفاوت معناداری مشاهده نشد(05/0p>). میانگین نمرات نهایی ارزیابی در گروه تجربی(به روشهای DOPS و Mini- CEX) به طور معناداری بیشتر از نمرات گروه شاهد(روش مرسوم) بود(0001/0p=).
نتیجهگیری: به نظر میرسد استفاده از دو روش ارزیابی DOPS و Mini- CEX باعث ارتقای مهارتهای بالینی دانشجویان شده است. لذا پیشنهاد میشود که مراکز آموزش پرستاری جهت ارزشیابی پروسیجرهای بالینی و ارتقای یادگیری دانشجویان این دو روش ارزشیابی را در کنار سایر روشها به کار گیرند.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ارزشيابي مهارتهاي باليني دریافت: 1391/5/23 | پذیرش: 1392/5/6 | انتشار: 1392/5/6 | انتشار الکترونیک: 1392/5/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول