دوره 7، شماره 2 - ( 12-1386 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 287-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidtorabi M, Ahanchian M, SaeediRezvani M. The Attitude of Department Heads, Faculty Members, and Physicians of Mashhad University of Medical Sciences toward Continuing Medical Education through Internet: Investigating Some Related Factors. Iranian Journal of Medical Education 2008; 7 (2) :279-287
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-716-fa.html
رشیدترابی مجید، آهنچیان محمدرضا، سعیدی رضوانی محمود. نگرش مدیران گروه، اعضای هیأت علمی و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به روش آموزش مداوم از طریق اینترنت: بررسی برخی عوامل مرتبط. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1386; 7 (2) :279-287

URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-716-fa.html


، rassidtm1@mums.ac.ir
چکیده:   (15530 مشاهده)
مقدمه: علی‌رغم توسعه آموزش از طریق اینترنت در بسیاری از کشورهای دنیا، در کشور ما اقدام نظام یافته‌ای برای راه‌اندازی این دوره‌ها صورت نگرفته است. هدف این تحقیق، تعیین نگرش دست‌اندرکاران این دوره‌ها و عوامل مؤثر بر آن است. روش‌ها: از میان عوامل، وجود امکانات سخت‌افزاری، آموزش‌های رایانه‌ای و اینترنتی و دسترسی به اینترنت و رابطه آن با نگرش مدیران گروه، اعضای هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشکان عمومی شرکت‌کننده در دوره‌های آموزش مداوم به روش پیمایشی با 254 نفر به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها دو پرسش‌نامه نگرش سنجش محتوی 28 سؤال با مقیاس 5 گزینه‌ای لیکرت وپرسشنامه حاوی اطلاعات فردی بود که با شاخص‌های آماری فراوانی و مجذور کای تحلیل شدند. نتایج: در مجموع سه گروه،‌ رابطه‌ای بین در اختیار داشتن امکانات و برخورداری از آموزش با نگرش وجود نداشت ولی رابطه معنی‌داری بین دسترسی به اینترنت و نگرش بود. نتیجه‌گیری: اگرچه در مجموع نگرش مثبت به دوره‌ها وجود دارد ولی با توجه به پایین‌بودن میانگین‌های سه گروه، مهم‌ترین پیشنهاد این تحقیق، تلاش برای بهبود نگرش از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی در مورد فوائد این دوره‌ها و فراهم نمودن امکانات مناسب برای دسترسی بیشتر به اینترنت و تحقیق پیرامون دیگر عوامل مؤثر بر نگرش منابع انسانی می‌باشد.
متن کامل [PDF 228 kb]   (2905 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1387/4/3 | پذیرش: 1390/5/16 | انتشار: 1386/12/25 | انتشار الکترونیک: 1386/12/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education