mohammadi S. Improving research skills of paramedical students during covid-19 pandemic through interactive training on a Social Media: sharing an experience. Iranian Journal of Medical Education 2022; 22 :242-243
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5541-fa.html
محمدی سارا. ارتقا مهارت پژوهش دانشجویان پیراپزشکی در طی همه گیری کووید -19 از طریق آموزش تعاملی در یک رسانه اجتماعی: اشتراک یک تجربه. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1401; 22
() :242-243
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5541-fa.html
گروه تکنولوژی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران. ، smohamadi91070@gmail.com
چکیده: (880 مشاهده)
پس از شروع اپیدمی کرونا ویروس و تصمیم بر رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی و لغو تمامی کلاسهای حضوری و فعالیتهای عملی و کار آموزی در دانشگاهها در سراسر جهان، دانشجویان از راه دور برنامههای آموزشی خود در دانشگاه را به صورت مجازی دنبال کردند(1). این انزوا و کاهش فعالیتهای اجتماعی باعث افزایش اوقات فراغت دانشجویان در اولین موج اپیدمی کرونا ویروس شد. از این رو، تصمیم گرفتیم تا از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با ارائه دورهای کوتاه در زمینه آموزش پژوهش به صورت مجازی و خارج از برنامه در زمان تعطیلی دانشگاه، دانشجویان را برای مواجهه با پژوهش در دانشگاه آماده کنیم.
توسط یکی از اعضای هیأتعلمی، بستر رسانه اجتماعی با هدف آموزش "روش تحقیق" به دانشجویان مبتدی در این زمینه ایجاد شد. در ابتدا به تمامی دانشجویان در ترمهای تحصیلی مختلف دانشکده پیراپزشکی فراخوان داده شد و هدف مطالعه مبنی بر استفاده مناسب از اوقات فراغت جهت یادگیری شیوه انجام پژوهش با استفاده از روش آموزشی تعاملی در رسانه اجتماعی توضیح داده شد و تعداد 12 نفر از دانشجویان در این برنامه شرکت کردند. در مرحله دوم، جهت آشنایی اولیه با مباحث مربوط به پژوهش، فایلهای آموزشی نحوه جستجو در پایگاههای اطلاعاتی، نگارش پروپوزال، ورود اطلاعات در SPSS، رفرنسدهی واستفاده ازendnote،آشنایی با انواع مطالعات و متغیرها در اختیار دانشجویان قرار داده شد. در مرحله سوم، تمامی شرکت کنندهها پس از انتخاب عنوان تحقیق خود و دانلود مقالات مرتبط به صورت عملی شروع به نگارش پروپوزال کردند. درمرحله چهارم، در ارتباط با مشاورههای تعاملی در طی تدوین مراحل پروپوزال، هریک از دانشجویان در هر زمان سؤالات خود را مطرح میکردند و در اسرع وقت پاسخ سؤالات خود را دریافت کرده و راهنمایی میشدند و برای هریک از مراحل مثالهای از مطالعات قبلی و مشابه در اختیار دانشجویان قرار داده میشد. در مرحله پنجم، بعلت مشترک بودن هدف، تمامی شرکت کنندگان به تبادل اطلاعات با یکدیگر میپرداختند و بدین گونه از همسالان خود نیز میآموختند، در مرحله ششم، علاوه بر دسترسی دانشجویان در گروه تشکیل شده توسط راهنمای خود، هر یک میتوانستند خارج از گروه نیز سؤالات خود را مطرح کنند، این موضوع بعلت متفاوت بودن کار هریک از دانشجویان بود و ممکن بود در تمامی مراحل دانشجویان به طور همزمان پیش نروند و نیاز به توضیحات مازاد داشته باشند. در پایان دوره 40 روزه، تعداد 9 پروپوزال طرح تحقیقاتی دانشجویی تصویب شد و در حال اجرا هستند.
نکات آموخته شده: برای سنجش تأثیر این فعالیت، میزان رضایت دانشجویان از این دوره مورد سؤال قرار گرفت، دانشجویان جوان معتقد بودند که این دوره یک تجربه متفاوت، جذاب و منحصر به فردی بوده است که برای رشد حرفهای آنها لازم است، به طوری که پس از برگزاری این دوره، با افزایش اطلاعات و ایجاد علاقه، دیدگاه آنها نسبت به فعالیتهای پژوهشی تغییر کرده و انگیزه لازم جهت انجام فعالیتهای پژوهشی بیشتر در آینده را کسب کردهاند. از سوی دیگر نوع آموزش در این دوره را نیز مطلوب گزارش کردند و بیان کردند که احساس میکنند علیرغم برگزاری این دوره به صورت مجازی، بازدهی آن همچون کلاسهای حضوری و در بعضی مواقع حتی بیشتر بوده است و از در دسترس بودن مدرس و مطالب در هر زمان در طول دوره رضایت داشتند. دانشجویان به طور کلی گزارش کردند که این دوره در ارتباط با هدفمند کردن اوقات فراغت آنها تأثیر بسزایی داشته است و در مقایسه با همسالان خود که در این دوره شرکت نکردهاند احساس توانمندی بیشتری دارند و معتقد بودند زمان آنها جهت کار مفید و نتیجهبخشی صرف شده است.
بر این اساس برگزاری دورههای غیراجباری آموزشی میتواند با هدفمند کردن اوقات فراغت دانشجویان در بستر آموزش الکترونیکی انجام شود. که این امر نیازمند حمایتهای همهجانبه است و میتوانیم با برگزاری دورههای مجازی و تعاملی که در آن دانشجویان به مدرسین خود بازخورد میدهند و از همسالان خود نیز درس میگیرند به اهداف آموزشی لازم دست پیدا کنیم.
تازههای تحقیق
سارا محمدی: Google Scholar ,Pubmed
نوع مطالعه:
نامه به سردبیر |
موضوع مقاله:
يادگيري الكترونيكي دریافت: 1401/7/1 | پذیرش: 1401/1/15 | انتشار: 1401/1/15 | انتشار الکترونیک: 1401/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول