Zare M, Nili M, Zarizavaraki E, Asgari M. Measuring the effectiveness of synchronous and asynchronous electronic learning on academic performance. Iranian Journal of Medical Education 2022; 22 :339-346
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5523-fa.html
زارع محمد، نیلی محمد رضا، علی آبادی خدیجه، زارعی زوارکی اسماعیل، عسکری محمد. سنجش اثربخشی یادگیری الکترونیکی همزمان و ناهمزمان بر عملکرد تحصیلی. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1401; 22
() :339-346
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5523-fa.html
تکنولوژی آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ، zareeducation@gmail.com
چکیده: (738 مشاهده)
مقدمه: هدف از یادگیری الکترونیکی ایجاد شرایط مطلوب یادگیری در فرآیند یاددهی- یادگیری است. یکی از معیارهای موفقیت در این دورهها آگاهی نسبت به این روش یادگیری و استفاده مناسب از آن است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش الکترونیکی همزمان و ناهمزمان بر عملکرد تحصیلی دانشجویان انجام شد.
روشها: این پژوهش کاربردی با طرح پیشآزمون-پسآزمون و گروه کنترل و آزمایش بود. جامعهآماری کلیه دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان در نیمسال دوم سال تحصیلی 1400 بود (260 نفر). از این جامعه آماری 30 نفر به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (هر گروه 15 نفر). در ابتدا پیشآزمون عملکرد تحصیلی از هر دو گروه گرفته شد. پس از آن گروه کنترل محتوای درس روانشناسی را در قالب آموزش الکترونیکی ناهمزمان و گروه آزمایش همان محتوا را در قالب آموزش الکترونیکی همزمان آموزش دیدند. سپس، پسآزمون عملکرد تحصیلی از هر دو گروه گرفته شد. ابزار مورد استفاده شامل آزمون عملکرد تحصیلی با 20 سؤال عینی از درس روانشناسی بود. روایی این ابزار از طریق تأیید متخصصین روانشناسی احراز شد. پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ برای پیشآزمون 81/0 و پسآزمون 79/0 محاسبه گردید. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری کوواریانس تحلیل شد.
نتایج: نتیجه نشان داد، بین نمره عملکرد تحصیلی درس روانشناسی در پسآزمون دو گروه آموزش دیده به روش همزمان تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>p)؛ استفاده از آموزش الکترونیکی هم زمان در گروه آزمایش موجب افزایش میزان عملکرد تحصیلی در درس روانشناسی شده است.
نتیجهگیری: بر اساس هدف از فرآیند یاددهی-یادگیری الکترونیکی، استفاده از آموزش همزمان موجب بهبود عملکرد تحصیلی یادگیرندگان میشود. بنابراین برنامهریزی و استفاده از این روش توصیه میشود.
تازههای تحقیق
محمد رضا نیلی: Google Scholar,Pubmed
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
يادگيري الكترونيكي دریافت: 1401/5/26 | پذیرش: 1401/9/12 | انتشار: 1401/1/15 | انتشار الکترونیک: 1401/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول