Khanpoor S, Shojaie A, Hoseini Darounkolaie S Z. The Impact of E-Skills Learning in Corona Pandemic Course on Improving the Educational Quality of Macro-Medical Universities in Region One. Iranian Journal of Medical Education 2022; 22 :98-109
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5407-fa.html
خانپور سحر، شجاعی علی اصغر، حسینی درونکلایی سیده زهرا. تأثیر مهارتآموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا
بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1401; 22
() :98-109
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5407-fa.html
گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، مازندران، ایران. ، Shojaee28@yahoo.com
چکیده: (1238 مشاهده)
مقدمه: همهگیری کرونا سبب تغییر ناگهانی به استفاده از شیوههای آموزش از راه دور شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر مهارتآموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک انجام شد.
روشها: پژوهش حاضر در سال 1400 با رویکرد کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک( 20 نفر) با روش نمونهگیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع و در بخش کمی، مدیران و معاونین واحدها، دانشکدهها، مدیران گروهها و اساتید هیأتعلمی دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد 1851 نفر تشکیل میدادند که در بخش کمی با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای براساس واحد دانشگاهی تعداد 320 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته مهارتآموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا و پرسشنامه کیفیت آموزشی صادقی و همکاران استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که رابطه مهارتآموزی الکترونیکی و کیفیت آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک (با ضریب مسیر 0/421 و مقدار R2 برابر با 0/403) و آماره تی برابر با 5/222 نشان دهنده این است که 42 درصد از تغییرات کیفیت آموزشی تحت تأثیر مهارتآموزی الکترونیکی است.
نتیجهگیری: با توجه به رابطه مثبت بین مهارتآموزی الکترونیکی و تأثیر آن بر کیفیت آموزشی، باید اذعان کرد که دانش سیال امروز، توسعه فراگیر تکنولوژی و تغییرات سریع در عرصه علم و فناوری در جهان نیازمند پرورش نسلی کارآمد و با مهارت برای آینده است که برای دستیابی به این مهم باید به دنبال به روزرسانی اساتید، روشهای آموزشی جدید و محتوای منابع درسی بود.
تازههای تحقیق
سحر خاکپور: Google Scholar
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شيوه هاي آموزش دریافت: 1400/11/3 | پذیرش: 1401/1/21 | انتشار: 1401/1/15 | انتشار الکترونیک: 1401/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول