مقدمه: مامایی یکی از رشتههایی حیاتی در نظام مراقبت سلامت است که آموزش در بالین برای دانشجویان این رشته بسیار مهم هست و یکی از عناصر ضروری آموزش بالینی بازخورد است. هدف از این مطالعه مروری بر بازخورد در آموزش مامایی است.
روشها: در این مطالعه مروری (Narrative) پایگاههای اطلاعاتی فارسی شامل SID، Iranmedex، Irandoc و Magiran با کمک کلید واژههایی شامل بازخورد، فیدبک، مامایی و همچنین پایگاههای اطلاعاتی لاتین شامل Pubmed Erice, Google Scholar, , Science direct با کلید واژههای Feedback, Reflection, Midwifery مورد جستجو قرار گرفت. مقالاتی وارد مطالعه شدند که در بازه زمانی 1980 تا 2015 به زبان فارسی یا انگلیسی منتشر شده و در زمینه بازخورد در مامایی بودند.
نتایج: در جستجوی صورت گرفته 742 مقاله یافت شد. پس از حذف مقالات تکراری و با توجه به هدف مطالعه، 7 مقاله مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از مطالعه در بخشهای توافق بر لزوم بازخورد، چالشها و مزیتهای بازخورد در آموزش مامایی و وجود عملکرد نامناسب در ارائه بازخورد در آموزش مامایی بررسی شد. دانشجویان و اساتید بر دادن بازخورد توافق داشتند. از مزایای بازخورد در آموزش مامایی میتوان به تحریک بازاندیشی، رفع نواقص، رشد فردی، افزایش توان حل مسأله و بحث گروهی اشاره کرد.
نتیجهگیری: با توجه به این که مرور مطالعات نشاندهنده این است که دیدگاه مربیان و دانشجویان در مورد وضعیت ارائه بازخورد در آموزش بالینی یکسان نیست. پیشنهاد میگردد وضعیت ارائه بازخورد در آموزش بالینی به طور وسیع با استفاده از دیدگاه تمامی ذینفعان بررسی گردد و در صورت وجود خلأ در این زمینه، اقدامات مقتضی صورت پذیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |