samadi H, Hamzeh S M, Aghajani H. Explanation of Entrepreneurial Capacity and Culture in Babol University of Medical Science through Fuzzy Analysis Method. Iranian Journal of Medical Education 2015; 15 :134-145
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-3247-fa.html
صمدی میارکلائی حسین، صمدی میارکلایی حمزه، آقاجانی حسنعلی. تبیین ظرفیت و فرهنگ کارآفرینانه در دانشگاه علوم پزشکی بابل از طریق روش تحلیل فازی. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1394; 15
() :134-145
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-3247-fa.html
، hossein_samadi_m@yahoo.com
چکیده: (5011 مشاهده)
مقدمه: در سطح جهان، نظام علم اغلب کشورها در پاسخ گویی به نیاز فزاینده اجتماعی و اقتصادی به دانش و فن آوری در حال تغییر و تحول هستند. نظریه دانشگاه کارآفرین یکی از مدلهای مطرح شده برای تبیین چهره جدید و متحول شدهی دانشگاهها است. در واقع هدف از پژوهش حاضر تبیین ظرفیت و فرهنگ کارآفرینانه و مؤلفههای آن در دانشگاه علوم پزشکی بابل از طریق روش تحلیل فازی است.
روشها: پژوهش توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق شامل اساتید، متخصصین کارآفرینی دانشگاهی و مسؤولین دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال 1392 بود. در تحقیق حاضر، پرسشنامه دانشگاه کارآفرین گیب پس ازتایید روایی و پایایی آن مورد استفاده قرار گرفت، به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از روش تحلیل فازی استفاده شد.
نتایج: ظرفیت و فرهنگ کارآفرینانه در دانشگاه، شامل: مؤلفههای چشمانداز، مأموریت و استراتژی دانشگاه، حاکمیت و ادارهی دانشگاه، ساختار و طرح سازمانی، چندرشتهای، فرارشتهای، قدرت نفوذ و استفاده از منابع متنوع، مدیریت ذینفعان و ارزشهای جامعه، دانشآموختگان، انتقال دانش، مرکز رُشد، تأمین مالی مخاطرات در شرکتهای مشتق از دانشگاه، بینالمللیسازی، و در نهایت، آموزش کارآفرینانه، در سطح نامناسبی قرار دارند.
نتیجهگیری: در مسیر تبدیل شدن دانشگاهها به یک دانشگاه کارآفرین به خصوص در دانشگاههای علوم پزشکی، لازم است که آنها در ابعاد ساختاری، مدیریتی و فرهنگی خود را متحول ساخته و با گسترش زیرساختهای مورد نیاز، زمینه را برای ایفای کارکردهای جدید فراهم سازند.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مدیریت پژوهشهای دانشگاهی دریافت: 1393/3/6 | پذیرش: 1394/2/28 | انتشار: 1394/5/17 | انتشار الکترونیک: 1394/5/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول