، nasiriani@gmail.com
چکیده: (16214 مشاهده)
مقدمه: نظارت بالینی یکی از فعالیتهای هستهای در پرستاری است و به عنوان مکانیسمی برای ارتقای دانش و مهارتهای حرفهای پرستاران و عملکرد اثربخش یاد میشود. جهت بهکارگیری نظارت بالینی در آموزش پرستاران، نیاز به شناخت کامل آن میباشد. هدف از این مقاله به تبیین جایگاه و الگوهای نظارت بالینی در آموزش پرستاران و بررسی چگونگی بهکارگیری و اثرات نظارت بالینی در آموزش پرستاران میپردازد.
روشها: این مطالعه به صورت مرور سنتی متون انجام شد؛ بدین صورت که مقالات پایگاههای اینترنتی از قبیل pubmed و science direct و Scopus با کلید واژههای supervision ،Nursing Administration ، Nursing Education، Supervisory جستجو شد و 47 مقاله و کتاب لاتین و مقالات فارسی در زمینه نظارت بالینی مورد مطالعه و استفاده قرار گرفت.
نتایج: بر اساس مرور متون نظارت بالینی فرآیندی سیستماتیک و مداوم است که پرستاران ضمن دریافت مشاوره از ناظر یا فرد متبحر، عملکرد خود را بازنگری نموده و مهارتها، دانش و استانداردهای مراقبت را توسعه و حفظ مینمایند. از طریق نظارت بالینی، نیازهای آموزشی پرستاران مشخص میگردد و ضمن شناخت نقاط قوت و ضعف آموزشها، یادگیری پرستاران جهتدار و هدفمند میگردد.
نتیجهگیری: بر اساس یافتهها نظارت بالینی فرآیندی رسمی و دارای پتانسیل حمایتی و آموزشی با عملکردهای متفاوت جهت آموزش پرستاران میباشد که میتواند در آموزش پرستاری به خصوص سالهای آخر تحصیل و یا طی شروع کار و بدو خدمت کمک کننده باشد
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
شيوه هاي آموزش دریافت: 1391/10/2 | پذیرش: 1391/12/23 | انتشار: 1392/3/18 | انتشار الکترونیک: 1392/3/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول