، haghani@edc.mui.ac.ir
چکیده: (23746 مشاهده)
مقدمه: آموزش در علوم پزشکی در حال تغییر است. بنابراین نیاز است که مدرسان عملکردهای خود را ارزیابی و برای به حداکثر رساندن یادگیری تلاش کنند. تئوریهای یادگیری میتواند دیدگاه هایی در مورد یادگیری فراهم کنند. هدف از این مطالعه بررسی نقاط قوت و ضعف هر یک از تئوریهای یادگیری شامل تئوریهای رفتاری، شناختی و انسانگرایانه با مرور متون مرتبط است.
روشها: در این مطالعه برخی از متون مرتبط با تئوریهای یادگیری شامل کتب و مقالات انتخاب شدند. سپس متون انتخاب شده از نظر نقاط قوت و ضعف تئوریهای یادگیری مورد بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که تئوریهای رفتاری ساده هستند، کاربرد آنها آسان است و فراگیر بر یک هدف واضح و مشخص متمرکز میشود. تئوریهای یادگیری شناختی نظیر خبرپردازی، گشتالت و سازندهگرایی موجب ارتقای تفکر انتقادی و حل مسأله در فراگیر میشوند و فراگیر میتواند بهتر با موقعیتهای واقعی زندگی روبرو شود. در تئوری انسانگرایانه تمرکز یادگیری مربوط به نیازهای فرد است که نیاز غایی آن خود شکوفایی و خودیابی است. یادگیری خود-راهبر یکی از مهمترین و مشهورترین اصول آموزشی این رویکرد است که نهایتاً منجر به خود هدایتی در فراگیر میشود.
نتیجهگیری: هر تئوری به یک جنبه از یادگیری میپردازد و بنابراین هر کدام دارای نقاط قوت و ضعف خاصی هستند. لازم است مدرسان و طراحان آموزشی به این موارد جهت استفاده بهتر از تئوریها توجه کنند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
شيوه هاي آموزش دریافت: 1391/1/18 | پذیرش: 1393/6/18 | انتشار: 1390/12/25 | انتشار الکترونیک: 1390/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول