Adib Hajbaghery M, Azizi Fini I. The Concept of Evidence-Based Education in Nursing and Factors Affecting It: A Qualitative Study. Iranian Journal of Medical Education 2012; 12 (5) :331-346
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-1964-fa.html
، adib1344@yahoo.com
چکیده: (15423 مشاهده)
مقدمه: مطالعاتی در مورد مراقبت مبتنی بر شواهد و عوامل مؤثر بر آن انجام شده، اما این مفهوم در ایران مورد توجه قرار نگرفته است. مطالعه حاضر برای بررسی ادراکات و تجارب پرستاران و مدرسان پرستاری درباره مفهوم آموزش مبتنی بر شواهد و عوامل مؤثر بر آن انجام شد.
روشها: مطالعه به روش گرانددتئوری طی سالهای9-1388 انجام شد. سؤال تحقیق آن بود که «مدرسان پرستاری و پرستاران چه درکی از آموزش مبتنی بر شواهد دارند؟ و چه عواملی را در آن مؤثر میدانند؟» جامعه مطالعه، پرستاران و مدرسان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان بودند. نمونهگیری هدفمند انجام و دادهها از طریق مصاحبه نیمه سازمانیافته جمعآوری شد. در مجموع با 4 مدرس پرستاری و 16پرستار مصاحبه شد. تجزیه و تحلیل دادهها به شیوه استراوس در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد.
نتایج: مشارکتکنندگان، آموزش مبتنی بر شواهد را «آموزش براساس نیازهای جامعه و دانشجویان و یافتههای معتبر علمی» تعریف کردند. به اعتقاد آنها، کتاب های مرجع، تحقیقات، نیاز دانشجو، علم تدریس، تجارب و اطلاعات زمینهای مدرسان از مصادیق شواهد هستند. آنها معتقد بودند که متغیرهای «انضباط»، «محتوای تدریس»، «شیوههای تدریس»، «دانش و تجربه مدرسان»، «الگوهای نقش» و «شرایط محیط بالین»، بر ارائه آموزش مبتنی بر شواهد تأثیر میگذارند.
نتیجهگیری: براساس تجارب مشارکتکنندگان، آموزش مبتنی بر شواهد بر نیازهای جامعه ودانشجویان و یافتههای معتبر علمی مبتنی است. آنها متغیرهای مختلفی را بر آموزش مبتنی بر شواهد مؤثر دانسته و معتقد بودند شرایط بالین، سایر متغیرها را متأثر میسازد. اصلاح شرایط بالین، میتواند ارائه آموزش مبتنی بر شواهد را در پرستاری تسهیل نماید.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شيوه هاي آموزش دریافت: 1390/11/8 | پذیرش: 1391/5/7 | انتشار: 1391/5/25 | انتشار الکترونیک: 1391/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول