Fallahi E, Kaveh M H. Medical Interns' Viewpoints About Nutrition Course In Lorestan University Of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2006; 6 (1) :75-82
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-187-fa.html
چکیده: (18682 مشاهده)
مقدمه: تغییرات علم و تکنولوژی و شرایط جمعیتی و نقش عمده رژیم غذایی در پاتوژنز بیماریهای مزمن، ضرورت توجه و سازماندهی مجدد محتوا و سرفصلهای درس تغذیه رشته پزشکی را مطرح نموده است. هدف از این تحقیق، بررسی دیدگاه کارورزان پزشکی عمومیدانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال 1383 در مورد سرفصلهای فعلی درس تغذیه و موضوعات پیشنهادی برای اضافه شدن به آموزش تغذیه در رشته پزشکی است. روشها: این تحقیق به روش توصیفی انجام گردید و اطلاعات از طریق پرسشنامه پایا و روا گردآوری شد. پرسشنامه براساس سرفصلهای موجود، وقت اختصاص یافته و ضرورت یادگیری آن، به علاوه، موضوعاتی که پزشکان بیشترین مواجهه را با آنها دارند ولی در درس فعلی وجود ندارد، طراحی گردید. این پرسشنامه برای 56 نفر از کارورزان دانشگاه ارسال و به صورت خودایفا تکمیل شد. اطلاعات جمعآوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: بر اساس نظرات شرکتکنندگان در مطالعه سرفصلهای موجود، درس تغذیه رشته پزشکی عمومی باید تفکیک و در سه مرحله علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، و کارآموزی تدریس شود. لزوم وجود موضوعات دیگری از قبیل رژیمهای بیمارستانی، تغذیه با لوله و تغذیه وریدی، تغذیه و رژیمدرمانی در بیماریهای مختلف مثل دیابت و... را در قالب آموزش تغذیه در دانشکدههای پزشکی پیشنهاد نمودند و در مجموع، درس فعلی تغذیه را تا حدود 9/55 درصد کاربردی و متناسب با نیازهای حرفهای خود دانستند. نتیجهگیری: درس اصول کلی تغذیه که هم اکنون در دانشکدههای پزشکی سطح کشور تدریس میشود، کارآیی لازم را برای یک پزشک ندارد و باید دراین زمینه اصلاحاتی صورت گیرد که شامل اضافه نمودن موضوعات جدید به درس، ارائه مباحث در مرحله مناسب دوره پزشکی عمومی و افزودن تعداد واحد مربوط به بحث تغذیه و رژیم درمانی در دوره پزشکی عمومی است.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
دریافت: 1385/11/21 | پذیرش: 1385/3/25 | انتشار: 1385/3/25 | انتشار الکترونیک: 1385/3/25