دوره 12، شماره 4 - ( 4-1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 239-231 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amirnia M, mohammadi F, Vahidi R G, Mohammadzadeh M, Gojazadeh M, Hejazi S A et al . General Practitioners’ Views toward Quality of Continuing Medical Education Programs in Tabriz. Iranian Journal of Medical Education 2012; 12 (4) :231-239
امیرنیا مهدی، محمدی فائزه، وحیدی رضاقلی، محمد زاده محمد، قوجازاده مرتضی، حجازی سید احمد و همکاران.. نظرات پزشکان عمومی درباره کیفیت برنامه‌های آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی تبریز. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1391; 12 (4) :231-239

، fmfaezehmohammadi@gmail.com
مقدمه: آگاهی از نظرات شرکت‌کنندگان برنامه‌های آموزش مداوم در مورد جنبه‌های مختلف این برنامه‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. این مطالعه به منظور بررسی نظرات پزشکان عمومی در مورد کیفیت برنامه‌های آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی تبریز صورت گرفت. روش‌ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی، جامعه مورد پژوهش، پزشکان عمومی شرکت‌کننده در برنامه‌های مدون آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی تبریز از مهر تا اسفند سال 1389 بودند که از بین آنها تعداد 267 نفر با روش نمونه‌گیری آسان انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. پس از تعیین روایی و پایایی ابزار و تکمیل پرسشنامه‌ها، داده‌های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: اکثریت شرکت‌کنندگان (8/64 درصد) مرد بوده و 1/92 درصد سابقه شرکت در برنامه‌های آموزش مداوم داشتند. 9/62 درصد پزشکان توانایی برنامه مدون در به روز کردن اطلاعات مشمولین را در حد زیاد و بسیار زیاد بیان نمودند. 5/74 درصد داشتن رفتار محترمانه و مشوق توسط مدرسین را در حد زیاد و بسیار زیاد بیان نمودند. امکان بیان تجربیات شرکت‌کنندگان در بحث‌ها از نظر 2/41 درصد در حد کم و بسیار کم بود. 8/79 درصد نیاز به طراحی برنامه براساس مشکلات شایع بهداشتی درمانی را در حد زیاد و بسیار زیاد بیان نمودند. نتیجه‌گیری: استفاده از روش‌های نوین آموزشی و افزایش مشارکت شرکت‌کنندگان در طراحی و اجرای برنامه‌ها و اجرای نیازسنجی مستمر برای ارتقای کیفیت برنامه‌های آموزشی ضروری به نظر می‌رسد.
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آموزش مداوم
دریافت: 1390/7/9 | پذیرش: 1390/10/22 | انتشار: 1391/4/25 | انتشار الکترونیک: 1391/4/25