دوره 10، شماره 5 - ( ویژه نامه توسعه آموزش 1389 )                   جلد 10 شماره 5 صفحات 885-868 | برگشت به فهرست نسخه ها

Savabi O, Nejati Danesh F, Hasankhani A, Mohamadikhah Z. The Attitude And Practice Of Dentists In Relation With HIV And HBV Infected Patients In Isfahan Province. Iranian Journal of Medical Education 2011; 10 (5) :868-885
صوابی امید، نجاتی دانش فرحناز، حسن خانی امینه، محمدی خواه زهرا. بررسی نگرش وعملکرد دندانپزشکان استان اصفهان نسبت به بیماران آلوده به عفونتهایHIV و HBV. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1389; 10 (5) :868-885

، nejati@dnt.mui.ac.ir
مقدمه: علی‌رغم هشدارهای جدی در مورد احتمال انتقال آلودگی به بیماران، کارکنان دندانپزشکی به مراتب بیشتر در معرض ابتلا به عفونت از طریق بیماران هستند. از آنجا که باورها و رفتارهای حرفه‌ای دندانپزشکان در ارتقای سلامت خود و جامعه نقش مهمی دارد، هدف این پژوهش بررسی نگرش و عملکرد دندانپزشکان استان اصفهان در مورد بیماریهای ایدز و هپاتیت B بود. روش‌ها: در مطالعه‌ای توصیفی-مقطعی تعداد 237 نفر از دندانپزشکان استان اصفهان در سال 1387 به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه‌ای محقق ساخته در مورد نگرش و عملکرد دندانپزشکان نسبت به بیماران HIV و HBS مثبت تهیه و بین آنان در مطب‌ها، کلینک‌های خصوصی و دولتی به صورت حضوری توزیع و جمع‌آوری گردید. داده‌ها با آمار توصیفی و آزمون‌های ANOVA و t مستقل تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میانگین نمره کل نگرش 95/46 از کل نمره 75 و عملکرد 19/46 از کل نمره 54 به دست آمد. نگرش دندانپزشکان متخصص نسبت به دندانپزشکان عمومی به طور معنا‌داری بالاتر بود (001/0p>) و سایر متغیرهای دموگرافیک ارتباطی با نگرش و عملکرد نداشتند. عملکرد دندانپزشکان در مطب‌های خصوصی نسبت به کلینیک‌ها به طور معناداری ضعیف‌تر بود (05/0p>). نتیجه‌گیری: عملکرد دندانپزشکان در رابطه با کنترل عفونت تاحدی قابل قبول و نگرش آنان در مورد بیماری‌های ایدز و هپاتیت B ضعیف است. بنابراین برگزاری دوره‌هایی برای رفع ترس و نگرانی و راهنمایی دندانپزشکان نسبت به بیماری‌های ایدز و هپاتیت B پیشنهاد می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ساير موارد
دریافت: 1389/12/8 | پذیرش: 1390/5/15 | انتشار: 1389/11/26 | انتشار الکترونیک: 1389/11/26