Alimohammadi Kamalabadi M, Kalantari N, Abdous N, Mohamadsadeghi M. Residents' And Interns' Knowledge About Nutrition In Shahid Beheshti University Of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2010; 10 (1) :45-54
URL:
http://ijme.mui.ac.ir/article-1-1153-fa.html
علیمحمدی کمالآبادی مالک، کلانتری ناصر، عبدوس نرگس، محمدصادقی مهرآسا. آگاهی دستیاران و کاروزان پزشکی در حال تحصیل از دانش تغذیه. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1389; 10 (1) :45-54
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-1153-fa.html
، malek_amk@yahoo.com
چکیده: (17139 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت تغذیه در سلامتی، بالا بودن دانش تعذیهای پزشکان امری مهم و حیاتی است. این مطالعه به منظور تعیین سطح آگاهی دستیاران و کارورزان پزشکی در حال تحصیل از دانش تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی انجام شد. روشها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، از کل کارورزان و دستیاران هدف، 66 کارورز و 70 دستیار به صورت تصادفی، پرسشنامههای دانش تغذیهای را در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه دریافت کردند و همگی آن را تا پایان وقت اداری تکمیل کرده و به پرسشگر تحویل دادند. دادهها در نرمافزار SPSS و با آزمونهای ANOVA و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. نتایج: سطح دانش تغذیهای 3/25 درصد شرکتکنندگان ضعیف، 3/61 درصد متوسط و 4/13 درصد خوب بود ولی دانش تغذیهای هیچ کس در حد خیلی خوب نبود. پاسخ صحیح به سؤالات دانش تغذیهای 28/50 درصد بود. نود و سه و هفت دهم درصد کل دستیاران و کارورزان از رابطه مصرف بیش از حد ویتامین C در دوره بارداری و وابستگی نوزاد به این ویتامین و 3/80 درصد ایشان از ارتباط مصرف بیش از حد پروتئین با دفع کلسیم بیاطلاع بودند. نود و شش و پنج دهم درصد شرکتکنندگان، هیچ کتاب جامع و معتبری در زمینه تغذیه نمیشناختند و هیچ کس سایت و یا مجلهای برای مطالعه در زمینه تغذیه نمیشناخت. نتیجهگیری: این مطالعه نتایج مطالعات پیشین، مبنی بر اینکه افزایش آگاهی تغذیهای در برنامه درسی دانشگاههای علوم پزشکی و هنگام فعالیتهای بالینی ضروری است، را تأیید میکند.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شيوه هاي آموزش دریافت: 1389/4/6 | پذیرش: 1390/5/15 | انتشار: 1389/1/26 | انتشار الکترونیک: 1389/1/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول