جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای بازخورد تکوینی

مجید یوسفی افراشته، زهره دهقانی،
دوره ۲۱، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: دلزدگی تحصیلی از مشکلات رایج و دغدغه‌های اصلی نظام‌های آموزشی است. این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی ارزش تکلیف در رابطه بین بازخورد مدرس با دلزدگی تحصیلی و بهزیستی تحصیلی انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه توصیفی همبستگی جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود. از جامعه مورد مطالعه با استفاده از فرمول کوکران ۳۶۵ نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار استفاده شده در این پژوهش شامل مقیاس بهزیستی تحصیلی پیترینن (Pietarinen)، پرسشنامه هیجان‌های پیشرفت پکران (Pekrun)، مقیاس ایرانی بازخورد تکوینی یوسفی افراشته و پرسشنامه خودتنظیمی پنتریچ (Pintrich) بود. برای تحلیل داده‌ها از روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر با نرم افزار لیزرل (Lisrel) استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد ضریب همبستگی بازخورد تکوینی با ارزش تکلیف ۵۴/۰، با دلزدگی تحصیلی ۳۸/۰- و با بهزیستی تحصیلی ۲۶/۰ و ضریب همبستگی ارزش تکلیف با دلزدگی تحصیلی ۴۴/۰- و با بهزیستی تحصیلی ۳۳/۰ و ضریب همبستگی دلزدگی تحصیلی با بهزیستی تحصیلی نیز ۴۹/۰- بود. نتایج حاصل از تحلیل مسیر بیانگر این بود که بازخورد تکوینی از طریق ارزش تکلیف هم بر دلزدگی و هم بر بهزیستی تحصیلی اثر غیرمستقیم معناداری داشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پیشنهاد می‌شود سیاست گذاران و برنامه ریزان درسی با ارائه برنامه‌های آموزشی مناسب به مدرسان، فرصت مناسبی را جهت یادگیری نحوه‌ی ارائه بازخورد به یادگیرندگان در اختیار آنان قرار دهند، تا از این طریق موجبات پیشرفت و موفقیت هرچه بیش‌تر دانشجویان و یادگیرندگان فراهم آید.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education