جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اطلاع‌رسانی پزشکی

محمد حامد قطبی، اکرم ثمری خلج،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۱ )
چکیده

چکیده مقدمه. با گسترش سریع فناوری اطلاع‌رسانی و در رأس آن, شبکه سراسری جهانی (اینترنت)، اطلاع‌رسانی علوم پزشکی نیز با همین سرعت توسعه می‌یابد. هم اکنون اکثر مجلات، مقالات سال‌های اخیر خود را به صورت آن‌لاین (Online) در اختیار گذاشته‌اند. اگرچه با قرار گرفتن مدلاین (MEDLINE) بر روی شبکه جهانی و در دسترس بودن چکیده مقالات, تا حدودی نیازهای محققین برطرف می‌شود, اما مشکل اساسی, دسترسی به متن کامل مقالات بوده است. این مطالعه به منظور تعیین امکان دستیابی سریع و آسان و کم هزینه به متون کامل مقالات پزشکی طراحی گردید. روش‌ها. در یک مطالعه توصیفی, با مراجعه به سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران, وضعیت سیاهه مجلات موجود آنها اخذ شد. همچنین با جستجوی سایت‌های عرضه‌کننده‌‌ متن کامل رایگان مقالات, امکانات این سایت‌ها بررسی شد و از طرف دیگر, شرکت‌های عرضه‌کننده متن کامل مقالات (delivery Document) و نوع و روش خدمات و هزینه‌های آنها مشخص گردید. نتایج. دانشگاه علوم پزشکی ایران با حدود ۳۰۰۰ عنوان مجله چاپی از وضعیت مطلوبتری برخوردار بود. این مقدار برای دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی به ترتیب ۱۳۰۰ و ۱۰۰۰ بود. بحث. به نظر می‌رسد برای دستیابی به متن کامل مقالات, استفاده از بانک‌های اطلاعاتی و منابع داخلی موجود در کتابخانه‌های علوم پزشکی, با توجه به غنی بودن آنها و همچنین صرف هزینه ناچیز, در اولویت قرار دارد. در این صورت, ایجاد یک سیستم امانت بین کتابخانه‌ای در داخل کشور بسیار مفید و حتی ضروری خواهد بود.
فرزانه امین پور،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۸۳ )
چکیده

اطلاع‌رسانی پزشکی، حیطه‌ای از علوم است که در آن از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای پیشبرد پژوهش‌های پزشکی، آموزش پزشکی و همچنین بهینه‌سازی خدمات بهداشتی و درمانی استفاده می‌شود. این شاخه به مطالعه اطلاعات پزشکی و داده‌های موجود، و همچنین ذخیره، بازیابی و استفاده از این اطلاعات برای حل مسائل و تصمیم‌گیری مناسب می‌پردازد و هدف اصلی آن، کمک به تیم بهداشتی و درمانی در جهت ارتقای شیوه و بهبود نتایج عملکرد آنان است. اطلاع‌رسانی پزشکی دارای رویکردها و کاربردهای مختلفی است که مهمترین آنها، پزشکی از راه دور (Telemedicine)، پرونده‌های پزشکی الکترونیکی، بازیابی اطلاعات و سیستمهای پشتیبان تصمیم‌گیری است. کاربردهای مختلف اطلاع‌رسانی پزشکی از طریق کاهش در اشتباهات پزشکی، ارائه اطلاعات پزشکی مورد نیاز به بیماران، فراهم‌ساختن امکان دسترسی پزشکان به دانش و اطلاعات روزآمد است که به حصول نتایج بهتر در درمان بیماران و کاهش هزینه‌های مربوط به خدمات بهداشتی و درمانی کمک می‌کند.
سمیه حسینی راد، لیلا معصومی، حسین وکیلی مفرد،
دوره ۱۸، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: امروزه به طور ویژه­ای به آموزش پاسخ‌گو که هدف آن شناسایی و ارزیابی نیازهای آموزشی، بازنگری و تدوین برنامه‌های آموزشی در راستای پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه است، پرداخته شده است، لذا این پژوهش با هدف ارزیابی برنامه آموزشی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی از دیدگاه دانش­آموختگان رشته بر مبنای آموزش پاسخ‌گو انجام شد.
روش‌ها: در این پژوهش پیمایشی توصیفی کلیه دانش­آموختگان کارشناسی ارشد رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی که در طی سال‌های ۱۳۹۳ تا۹۵۱۳ دانش­آموختگان شده ‌بودند، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات دانش­آموختگان از بانک اطلاعات دانش آموختگان وزارت متبوع بر اساس نام و نام خانوادگی و شماره تماس شامل ۴۷ نفر استخراج گردید. اطلاعات با استفاده از یک پرسشنامه (الکترونیک) محقق‌ساخته پس از تایید روایی و پایایی جمع‌آوری شد. در نهایت داده­های جمع‌آوری شده با استفاده از شاخص‌های آماری توصیفی  و آزمون‌ تی تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: از نظر دانش­آموختگان این رشته، میزان انطباق برنامه درسی رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی با نیازهای علمی، فردی، اجتماعی، شغلی و نیازهای اطلاعاتی جامعه پزشکی به طور معنا‏داری کم‌تر از حد متوسط (مقدار۵۰) گزارش شد (۰۵/۰>P). بیش‌ترین میانگین (۷۶/۲۳)۶۶/۳۹ و کم‌ترین میانگین (۶۳/۲۲)۹۹/۳۵ به ترتیب مربوط به نیاز اجتماعی و نیاز علمی به دست آمد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش بنظر می رسد برنامه درسی تدوین شده به طور کامل پاسخ‌گوی نیازهای دانش‌آموختگان نیست و لازم است در محتوا و سرفصل دروس ارائه شده تجدید نظر صورت گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education