جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کدخدایی

محبوبه السادات کدخدایی، مهناز اخوان تفتی،
دوره ۱۷، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: توانمندی دانشجویان دراستفاده درست و کارآمد از محیط آموزشی خودبه ادراک بهتر و تعامل مناسب‌تر آنها با محیط می‌انجامد. این پژوهش با هدف بررسی تأثیر آموزش مهارت‌های تحصیلی-حرفه‌ای بر ادراک دانشجویان از محیط آموزشی انجام شد.
روش‌ها: روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی، پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه شاهد بود. نمونه آماری آن ۲۴ نفر از دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند که به روش تصادفی خوشه‌ای انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند . شرکت‌کنندگان گروه آزمایش، در ۷ نشست آموزش مهارت‌های تحصیلی-حرفه‌ای شرکت کردند وبرای آزمودنی‌های گروه شاهد مداخله‌ای ارائه نشد. ابزار اندازه‌گیری، پرسشنامه ارزیابی محیط آموزشی داندی (DREEM) بود. داده‌های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس چند متغیرییا مانکووا) تحلیل شد.
نتایج: میانگین و انحراف معیار نمرات پسآزمون برای ادراک کلی دانشجویان در دو گروه آزمایش و شاهد به ترتیب ۰۷/۲۲±۱۶/۱۲۵ و ۵۱/۱۷±۱۵/۱۲۳ (ازمجموع ۲۰۰نمره) (۰۵/۰>P)، در بعد ادراک از مدرسان، ۷۸/۴±۷۵/۲۷ و ۷۲/۴±۱۶/۲۴ (۰۵/۰>P)، در بعد ادراک از توانایی علمی خود، ۸۲/۳±۴۱/۲۵ و ۵۰/۶±۵۰/۲۱ (۰۵/۰>P) و در بعد ادراک از شرایط اجتماعی آموزش، ۹۰/۰±۴۱/۲۲ و ۶۵/۲±۱۶/۱۸ بود (۰۵/۰>P) و تمامی این تفاوت‌ها معنادار بود. در مورد ابعاد ادراک از یادگیری و ادراک از جو آموزشی تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: بر پایه ‌یافته‌های این پژوهش با آموزش برخی مهارت‌های راهبردی به دانشجویان میتوان ادراک آنها را از محیط آموزشی بهبود بخشید تا با نگرش بهتری با تکالیف مختلف تحصیلی و حرفهای مواجه شوند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education