جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کارگر

زهرا هادیان شیرازی، مرضیه کارگر، میترا ادراکی، هاله قائم، نرجس پیشوا،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: پرستاران باید از مخاطرات ساکشن لوله درون تراشه، آگاه بوده و در این زمینه آموزش مداوم داشته باشد. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر آموزش اصول ساکشن لوله درون تراشه بر دانش و عملکرد کارکنان پرستاری بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۳۸۵ انجام گردید. روش‌ها: در این مطالعه نیمه تجربی، ۵۰ نفر از پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان شرکت داشتند. ابتدا دانش و عملکرد آنها در ساکشن لوله درون تراشه نوزادان به وسیله ابزار آزمون و فهرست بازبینی بررسی شد. سپس گروه‌های تجربی و شاهد با تخصیص تصادفی سیستماتیک مشخص، و آموزش اصول ساکشن به گروه تجربی و آموزش پیشگیری از عفونت به گروه شاهد ارائه گردید. دو روز و دو ماه پس از آموزش، مجدداً دانش و عملکرد گروه‌ها بررسی شد. نتایج توسط آزمون‌های مجذور کای، من- ویتنی و ویلکاکسون در نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. نتایج: میانگین دانش و عملکرد گروه تجربی به ترتیب دو روز و دو ماه بعد از آموزش از ۵۶/۱۶ به ۴۸/۲۸ و ۴/۲۷ و از ۶/۲۰ به ۱۴/۳۹ و ۳۴/۳۸ رسید. در گروه شاهد نیز، این میانگین‌ها از ۶/۱۶ به ۸۸/۱۶ و ۶/۱۸ و از ۴۴/۲۰ به ۹۴/۲۲ و ۴۸/۲۵ رسید. نتیجه‌گیری: آموزش اصول ساکشن لوله درون تراشه، سطح دانش و عملکرد پرستاران را ارتقا می‌دهد. آموزش مستمر در این زمینه، به دلیل کاهش تأثیر آن با گذشت زمان، ضروری به نظر می‌رسد.
مریم عرب فیروزجائی، الیاس کارگر ابرقوئی، فرحناز کمالی،
دوره ۲۲، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در دوران پاندمی کرونا، آموزش دوره علوم پایه پزشکی معمولاً از طریق آموزش مجازی به همراه ارائه تکالیف از طریق سامانه‌های الکترونیکی انجام می‌شود. یادگیری از طریق مشارکتی، یکی از روش‌های مناسب آموزشی است. این مطالعه با هدف بهبود تدریس در دوران مجازی با استفاده از روش مشارکتیِ طرح تدریس اعضای تیم مجازی (V-TMTD: virtual Team Member Teaching Design) ، انجام شد.
روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه اقدام‌پژوهی بود. جامعه‌ی آماری دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بودند.
مشارکت کنندگان این مطالعه، کلیه دانشجویان کلاس درس فیزیولوژی اعصاب و حواس ویژه در دوران همه‌گیری کرونا، در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند. در نیمسال اول، تدریس درس فیزیولوژی اعصاب و حواس ویژه از طریق آموزش مجازی به همراه ارائه تکالیف فردی انجام شده بود و در نیمسال دیگر در کنار آموزش مجازی از روش
V-TMTD استفاده شد. پیشرفت تحصیلی دانشجویان از طریق مقایسه نمرات پایان ترم این دانشجویان با دانشجویان ترم قبل ارزیابی گردید. میـانگین و انحـراف معیار نمرات مربوط به هر دو روش آمـوزش بـا آزمـون t مستقل مقایسه شد.

نتایج: در گروه‌های مورد مقایسه، اثر روش تدریس V-TMTD بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان نشان داده شد. میانگین و انحراف معیار نمرات دانشجویان روش V-TMTD، ۲۱/۰± ۶۴/۱۵ و در گروه آموزش مجازی به همراه تکالیف ۲۴/۰±۹۰/۱۳ از نمره ۲۰ بود.
نتیجه‌گیری: روش آموزش مجازی به همراه V-TMTD نسبت به روش آموزش مجازی به همراه ارائه تکالیف بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان برتری داشت. با استفاده از روش‌های مشارکت محور در آموزش مجازی می‌توان نقطه‌ ضعف این نوع آموزش را پوشش داد.



تازه‌های تحقیق
فرحناز کمالی: Google Scholar ,Pubmed


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education