مقدمه: با توجه به این که رشته کارشناسی ارشد نوزادان تاکنون مورد بررسی سیستماتیک و ارزشیابی قرار نگرفته است، نیازمند ارزشیابی منسجم و نظام مند به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی است. لذا این مطالعه با هدف ارزشیابی دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان بر اساس الگوی سیپ (CIPP) در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی به صورت ارزشیابی آموزشی بر مبنای الگوی سیپ در سال ۱۳۹۳ انجام شد. تعداد ۴۰ نفر مشارکتکننده که شامل، یک مدیرگروه، ۷ نفر از اعضای هیأتعلمی گروه کودکان و نوزادان، ۲۵ نفر دانشجو و ۷ نفر از دانشآموختگان مقطع کارشناسی ارشد مراقبت ویژه نوزادان دانشکده پرستاری اصفهان به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ارزشیابی برنامه با استفاده از پرسشنامه محققساخته براساس الگوی سیپ، شامل ابعاد زمینه، درونداد، فرآیند و برونداد انجام شد. جهت سنجش روایی صوری و محتوایی از نظر متخصصین و برای تعیین پایایی پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
نتایج: میانگین به دست آمده در حیطهی زمینه (۷۷/۱۸±۷/۴۷ از مجموع ۷۰ امتیاز)، فرآیند (۵/۲۳±۲۴/۱۲۰ از مجموع ۱۶۰ امتیاز) و برونداد (۱۶/۸۵±۱۷/۵۹ از مجموع ۹۰ امتیاز) و به طور معنادار بالاتر از حد متوسط (۰۰۱/۰>p) بود، میانگین نمره در حیطه درونداد (۹/۱۸±۱۷/۸۴ از مجموع ۱۵۵ امتیاز) و پایینتر از حد متوسط بود (۰۰۳/۰p=).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه وضعیت حیطه درونداد دوره کارشناسی ارشد مراقبتهای ویژه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نامطلوب بود، بنابراین پیشنهاد میشود در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و اصلاح دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه نوزادان، تأکید بیشتری بر ارتقای عوامل مؤثر بر درونداد به ویژه برنامه درسی و اساتید انجام گیرد.