جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای فتوکیان

فاطمه غفاری، زهرا فتوکیان، سیدجواد حسینی، آمنه محمودیان،
دوره ۱۹، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: خودکارآمدی تحصیلی تحت تأثیر عوامل شناختی، فراشناختی و انگیزشی قرار دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه تاب‌آوری و سبک‌های دلبستگی با خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی ۱۹۰ دانشجوی مشغول به تحصیل مقطع کارشناسی پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی بابل در نیمسال اول و دوم سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ انجام شد. روش نمونه‌گیری به صورت تصادفی ساده بود. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های خودکارآمدی تحصیلی اون و فرامن (Owen & Froman) ، سبک‌های دلبستگی ‌هازان و شیور (Hazan and Shaver) و مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون (Connor and Davidson) استفاده شد. به ‌منظور تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون‌های همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی) استفاده شد.
نتایج: بین متغیرهای تاب‌آوری و خودکارآمدی تحصیلی همبستگی مستقیم و معنادار وجود دارد (۰۰۱/۰=p). در حالی که بین متغیر سبک‌های دلبستگی با خودکارآمدی تحصیلی (۲۶/۰=P) و ابعاد آن (دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا/اضطراب) (۰۱/۰<P) همبستگی معنادار وجود نداشت. بر اساس نتایج رگرسیون، متغیر تاب‌آوری ۹/۹درصد از واریانس خودکارآمدی تحصیلی در دانشجویان را تبیین می‌کند.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج به دست آمده متغیر تاب‌آوری قادر به پیش‌بینی کم خودکارآمدی تحصیلی است و سبک‌های دلبستگی قادر به پیش‌بینی خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان پرستاری نیست، لیکن افزایش مهارت‌های تاب‌آوری دانشجویان پرستاری جهت رشد نسبی خودکارآمدی تحصیلی، می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

امیرمالک نخعی زاده، هنگامه کریمی، زهرا فتوکیان، مهشاد حسن سروری، میکائیل بابایانی،
دوره ۲۱، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اساتید و دانشجویان، چالش‌های بسیار در تکمیل و ارائه لاگ‌بوک دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی دیدگاه دانشجویان و مربیان پرستاری دانشکده پرستاری رامسر از ارزشیابی بر مبنای لاگ‌بوک در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی در نیمسال دوم تحصیلی۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد. جامعه پژوهش، کلیه دانشجویان پرستاری در حال تحصیل و مربیان بالینی شاغل به کار در دانشکده پرستاری رامسر بودند. ۸۵ نفر دانشجوی پرستاری و ۱۰ مربی پرستاری واحد کارآموزی داخلی-جراحی به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه‌های محقق‌ساخته "دیدگاه دانشجویان از ارزشیابی برمبنای لاگ‌بوک و روش سنتی" استفاده شد. تحلیل داده‌ها با آزمون های تی زوجی و مستقل و کای اسکوئر انجام شد.
نتایج: دیدگاه مربیان و دانشجویان در مورد استفاده از لاگ‌بوک، تفاوت معناداری را در ابعاد نظم و ترتیب، ارزشیابی، رضایت‌مندی و مهارت بالینی نشان داد. میانگین نمرات دیدگاه مربیان در ابعاد نظم و ترتیب و ارزشیابی بیش‌تر از دانشجویان بود (۰۰۱/۰=, P۳۶/۵-=t ; ۰۰۱/۰=,P ۳۸/۴-=t). میانگین نمره رضایت‌مندی و مهارت بالینی با ارزشیابی به شیوه‌ی لاگ‌بوک در مربیان بیش‌تر از دانشجویان بود (۰۰۲/۰ , P=۲۷/۳-=t ; ۰۰۱/۰=,P۰۶/۴-=t). دانشجویان معتقد بودند که استفاده از لاگ‌بوک باعث نظارت بیش‌تر مربیان بر کار آنان شده (۰۰۱/۰=, P ۱۷/۴=t)، اما تأثیری بر عملکرد بالینی آنان ندارد (۰۷۷/۰= , P ۸/۱-=t).
نتیجه‌گیری: اساتید، اولویت لاگ‌بوک نسبت به شیوه سنتی را جهت تحقق پیامدهای مورد انتظار، نسبت به دانشجویان مثبت تر ارزیابی کردند. از آنجایی که لاگ‌بوک باید برطرف کننده نیازهای یادگیری دانشجویان باشد، استفاده از نظر دانشجویان در تدوین لاگ‌بوک
می­تواند در بهبود رضایت و عملکرد دانشجویان موثر باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2025 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education