۴ نتیجه برای شهشهانی
سهیلا شهشهانی، سمانه حسین زاده، کیانوش عبدی، اکبر میرجانی اقدم،
دوره ۱۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده
مقدمه: این پژوهش با هدف تعیین رضایتمندی دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد؛ دکتری؛ دستیاری و MPH) دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از نحوه هدایت و راهنمایی پایاننامه توسط اساتید راهنما و مشاور در سال ۱۳۹۱- ۱۳۹۰ صورت گرفت.
روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی میباشد که به صورت مقطعی انجام شده است. جامعه هدف کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه بودند که در فاصله زمانی مهر ماه ۱۳۹۰ تا خرداد ماه ۱۳۹۱ از پایاننامه خود دفاع نمودند. نمونهگیری به صورت تمام شماری صورت گرفت. پرسشنامه محقق ساخته توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی (۱۰۶ نفر)که جهت انجام امور مربوط به دفاع از پایاننامه خود به دفتر تحصیلات تکمیلی مراجعه نمودند تکمیل شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها آزمون کروسکال-والیس، مدل خطی تعمیم یافته و آزمونهای کای-دو و فیشر به کار گرفته شد.
نتایج: این پژوهش نشان داد میزان رضایت دانشجویان از استادان راهنما و مشاور خود در حد زیاد بود. بین سن (۰۲۲/۰p=) و همچنین مقطع تحصیلی (۰۲۶/۰p=) با نمره رضایت دانشجویان از اساتید راهنما، ارتباط معناداری مشاهده شد. همچنین بین میزان رضایت آنان از اساتید مشاور با متغیرهای سن (۰۱۳/۰p=)، جنس (۰۰۱/۰p=)، نوع پایاننامه (۰۱۸/۰p=) و دانشکده (۰۱۹/۰p=) ارتباط معناداری وجود داشت.
نتیجهگیری: اگرچه این پژوهش نشان داد سطح رضایت اکثر دانشجویان از اساتید راهنما و مشاور پایاننامه خود در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بالا است ولی باید به افزایش توانمندی دانشجویان در امر پژوهش، توجه بیشتری شود.
مهشید عبدی شهشهانی ، سهیلا احسان پور، نیکو یمانی ، شهناز کهن ، زهرا دهقانی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر انجام یک ارزشیابی معتبر، وجود ابزاری مناسب است که بتواند به درستی برنامه را مورد ارزشیابی قرار دهد. این مطالعه با هدف طراحی ابزاری معتبر و پایا برای ارزشیابی دورهی دکتری تخصصی بهداشت باروری ایران بر اساس الگوی سیپ انجام شد.
روشها: این مطالعه در سال ۹۲ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. طراحی و اعتبار یابی پرسشنامه در چهار مرحله صورت گرفت؛ ابتدا با بررسی متون و مطالعه منابع متعدد کتابخانهای و اینترنتی مربوط به الگوی ارزشیابی سیپ (CIPP) سؤالات اصلی ارزشیابی در ۴ حیطهی زمینه، درونداد، فرآیند و برونداد طراحی گردید، سپس با استفاده از منابع موجود در ایران و سایر کشورها، شاخصهای هر حیطه تدوین شد و بر اساس آن پرسشنامههای محققساخته تهیه گردید. در مرحله بعد روایی محتوایی و صوری ابزار با نظر متخصصین و شاخص روایی محتوا سنجیده شد. در نهایت پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و ضریب لاندای گاتمن برآورد شد.
نتایج: در دو مرحله اول و دوم با مروری بر متون، مقالات و کتب سؤالات اصلی ارزشیابی و ۱۵۶ شاخص در چهار حیطه استخراج گردید و چهار پرسشنامه به طور جداگانه برای ۴ گروه با عناوین مدیر گروه (مسؤول دوره دکتری بهداشت باروری)، اعضای هیأتعلمی (مدرسین دوره دکتری بهداشت باروری)، دانشآموختگان و دانشجویان رشته، تهیه شد. در مرحله سوم با نظرخواهی از اساتید و با حذف ۸ سؤال، اضافه شدن بین۳-۱۵ سؤال در هر حیطه اصلاح سؤالاتی که CVI بین ۷۰/۰ تا ۷۹/۰ داشتند پرسشنامه روا گردید، متوسط شاخص روایی محتوا۹۰/۰ بود. در مرحله چهارم برای تعیین پایایی پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار آن به ترتیب(۹۸/۰، ۹۶/۰، ۹۸/۰، ۹۸/۰) برآورد شد. همچنین ضریب لاندای گاتمن برای پرسشنامه مدیران گروهها، اعضای هیأتعلمی، دانشجویان و دانشآموختگان به ترتیب ۹۸/۰، ۶۸/۰، ۸۹/۰، ۹۱/۰ برآورد گردید.
نتیجهگیری: ابزار طراحیشده برای ارزشیابی دوره دکتری بهداشت باروری از روایی و پایایی لازم برخوردار بود و این ابزار با انجام تغییرات لازم بر اساس اهداف و ویژگیهای رشته قابل استفاده برای ارزشیابی دورههای مختلف آموزشی میباشد.
شهناز کهن، فریده بهمن جنبه، سهیلا احسان پور، گلنوش احمدی، مهشید عبدی شهشهانی،
دوره ۱۵، شماره ۰ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: ارزشیابی یکی از عمدهترین روشهای بهبود کیفیت نظامهای آموزشی است. این مطالعه با رویکرد کیفی به تبیین دیدگاه دانشجویان و دانشآموختگان درباره سرفصل دروس تخصصی اجباری دوره دکتری تخصصی بهداشت باروری پرداخت. روشها: در این مطالعه کیفی، با روش تحلیل محتوی قراردادی، اطلاعات از ۷ دانشآموخته و ۱۶ دانشجوی دکتری بهداشت باروری طی مصاحبه نیمه ساختار یافته انفرادی، پرسشنامه ارزیابی دروس تخصصی و تحلیل محتوی برنامه درسی در سال ۹۳-۱۳۹۲ جمعآوری و تحلیل گردید. نتایج: از توصیف مشارکتکنندگان درباره سرفصل دروس تخصصی و تحلیل محتوی برنامه درسی این رشته سه طبقه اصلی "ضرورت انطباق برنامه درسی با رسالت رشته بهداشت باروری، تقویت ماهیت جامعهنگری و بالینی دروس تخصصی و اصلاح نحوه ارائه دروس تخصصی" استخراج گردید. نتیجهگیری: اصلاح برنامه درسی دوره دکتری بهداشت باروری ضروری بوده و پیشنهاد می_گردد دروس تخصصی در راستای تأمین رسالت رشته بهداشت باروری بازنگری شود و توسعه یابد، همچنین ماهیت بالینی و جامعهنگری آنها تقویت گردد.
زینب همتی، علیرضا ایرج پور، مریم اله بخشیان، مریم ورزش نژاد، مهشید عبدی شهشهانی،
دوره ۱۸، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: با توجه به این که رشته کارشناسی ارشد نوزادان تاکنون مورد بررسی سیستماتیک و ارزشیابی قرار نگرفته است، نیازمند ارزشیابی منسجم و نظام مند به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی است. لذا این مطالعه با هدف ارزشیابی دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان بر اساس الگوی سیپ (CIPP) در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
روشها: این مطالعه توصیفی- مقطعی به صورت ارزشیابی آموزشی بر مبنای الگوی سیپ در سال ۱۳۹۳ انجام شد. تعداد ۴۰ نفر مشارکتکننده که شامل، یک مدیرگروه، ۷ نفر از اعضای هیأتعلمی گروه کودکان و نوزادان، ۲۵ نفر دانشجو و ۷ نفر از دانشآموختگان مقطع کارشناسی ارشد مراقبت ویژه نوزادان دانشکده پرستاری اصفهان به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ارزشیابی برنامه با استفاده از پرسشنامه محققساخته براساس الگوی سیپ، شامل ابعاد زمینه، درونداد، فرآیند و برونداد انجام شد. جهت سنجش روایی صوری و محتوایی از نظر متخصصین و برای تعیین پایایی پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد.
نتایج: میانگین به دست آمده در حیطهی زمینه (۷۷/۱۸±۷/۴۷ از مجموع ۷۰ امتیاز)، فرآیند (۵/۲۳±۲۴/۱۲۰ از مجموع ۱۶۰ امتیاز) و برونداد (۱۶/۸۵±۱۷/۵۹ از مجموع ۹۰ امتیاز) و به طور معنادار بالاتر از حد متوسط (۰۰۱/۰>p) بود، میانگین نمره در حیطه درونداد (۹/۱۸±۱۷/۸۴ از مجموع ۱۵۵ امتیاز) و پایینتر از حد متوسط بود (۰۰۳/۰p=).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه وضعیت حیطه درونداد دوره کارشناسی ارشد مراقبتهای ویژه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نامطلوب بود، بنابراین پیشنهاد میشود در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و اصلاح دوره کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه نوزادان، تأکید بیشتری بر ارتقای عوامل مؤثر بر درونداد به ویژه برنامه درسی و اساتید انجام گیرد.