۳ نتیجه برای سالم
غضنفر میرزابیگی، مهناز سنجری، صدیقه سالمی، فائزه بابایی، مطهره خردمند،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۸۸ )
چکیده
مقدمه: در کشور ما آموزش دورههای تخصصی پرستاری به صورت آکادمیک در چند دانشکده و به صورت محدود وجود دارد. این پژوهش برای تعیین ضرورت وجود دورههای آموزش تخصصی در مقطع کارشناسی ارشد و نوع برنامه آموزشی مورد نیاز انجام شد. روشها: این مطالعه، به صورت توصیفی- مقطعی، در سال۱۳۸۷ و در سطح دانشکدههای پرستاری و مامایی کشور انجام شد. جامعه پژوهش اعضای هیأت علمی دانشکدههای پرستاری و مامایی بودند که به صورت خوشهای و تصادفی انتخاب شدند (۳۰۰n=). پرسشنامهای به دانشکدهای پرستاری سراسر کشور ارسال و از اعضای هیأت علمی گروههای پرستاری خواسته شد پس از تکمیل، آنها را به سازمان نظام پرستاری برگردانند. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و تست آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. نتایج: هفتاد و شش و شش دهم درصد شرکتکنندگان معتقد به عدم کارآیی دانشآموختگان دوره کارشناسی ارشد پرستاری در محیطهای بالینی بودند و ۷/۹۲ دهم درصد آنان ارائه دورههای تخصصی بالینی در مقطع کارشناسی ارشد را ضروری میدانستند. از دیدگاه این افراد، دلایل ایجاد این دورههای تخصصی به ترتیب اولویت شامل: ارتقای کیفیت خدمات، نیاز روزافزون جامعه به تخصصی عمل کردن حرف پزشکی، ایجاد جایگاه شغلی مناسب برای پرستاران و کاهش هزینههای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بود. نتیجهگیری: دانشآموختگان کارشناسی ارشد در بالین کارآیی لازم را ندارند که ضرورت بازنگری دورههای آموزشی مقطع کارشناسی ارشد را ایجاب میکند. انجام مطالعات وسیعتر برای ارزیابی برنامههای آموزشی توصیه میشود.
زینت سالم، محسن رضاییان، مینا ولینژاد،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده
مقدمه :استناد و تحلیل منابع استفاده شده در فعالیتهای پژوهشی حائز اهمیت میباشد. این تحقیق با هدف تحلیل استنادهای علمی استفاده شده در پایاننامههای دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سه مقطع زمانی طراحی شد. روشها: در این مطالعه مقطعی ۵۱۹ پایاننامه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان که تا سال ۱۳۸۶ دفاع شده بود مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها توسط چکلیست جمعآوری و در سه مقطع زمانی سالهای ۷۲-۷۶، ۷۷-۸۱ و ۸۲-۸۶ دستهبندی شده با هم مقایسه گردیدند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای مجذور کای و ANOVA استفاده شد. نتایج: مقایسه میانگین متغیرهای اندازهگیری شده (منابع، مقالات، مقالات انگلیسی، فارسی، کتاب، کتاب فارسی و انگلیسی، مقالات چاپ شده در مجلات ثبت شده درISI و منابع الکترونیکی) در بخش منابع پایاننامهها نشان داد که در آخرین مقطع یعنی در سالهای ۸۲-۸۶ افزایش قابل ملاحظهای در میانگین استفاده از این استنادها مشاهده شد (۰۰۰۱/۰ =P). میانگین استفاده از مقالات دارای ISI در هر پایان نامه دو برابر شده بود (۶۸/۲۱۲۵/۱۴) اما استفاده از منابع الکترونیکی افزایش جزیی نشان داد (۲۲/۱۳۲/۰). میانگین تعداد منابع مورد استفاده ۶۵/۲۶۰۷/۲۸ مورد بود. ۱/۵۰ درصد پایاننامهها استانداردهای نگارش استنادها را رعایت کرده بودند. استفاده از روش هاروارد در نگارش استنادها در سالهای ۷۲-۷۶ بیشترین فراوانی (۸/۷۷ درصد) را تشکیل میداد. نتیجهگیری: در این بررسی میانگین استفاده از کل منابع، روش استاندارد، روش وانکوور و مقالات ثبت شده در مجلاتISI در سه مقطع زمانی پیشرفت نموده است اما در مورد استفاده از منابع الکترونیکی این افزایش ناچیز و جزیی بود.
کتایون سالم، سارا عالی داعی، عاطفه برزگر شریفی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: رعایت اصول و روشهای تعهد حرفهای بر روابط درمانگر و بیمار تأثیر میگذارند و از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این مطالعه با هدف بررسی تعهد حرفهای در دانشجویان و دستیاران تخصصی دندانپزشکی انجام شد.
روشها: در این مطالعه مقطعی به روش توصیفی-مقطعی ، ۱۵۳ نفر از ۱۷۰ دانشجو، شامل ۱۰۱ دانشجوی سال آخر و ۵۲ دستیار تخصصی به روش سرشماری (نمونه در دسترس) شرکت نمودند. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه محقق ساختهای برگرفته از ADEA Tool for Action on Professionalism in Dental Education بود. پس از طراحی ابزار، روایی صوری و محتوایی و پایایی آن ارزیابی و تایید شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای Mann-Whitney و Kruskal-Wallis با ۰۵/۰>P استفاده شد.
نتایج: میانگین نمره کل دیدگاه دانشجویان نسبت به تعهد حرفهای ۲۳/۱۲±۶۱/۱۱۵ (از مجموع ۱۴۵ نمره) و دستیاران ۰۰/۷±۱۷/۱۲۰ بود (۰۴/۰=P و۰۲/۲=z) بود. نمرات زیر مقیاسهای کفایت و مسؤولیتپذیری در دستیاران بالاتر از دانشجویان بود. میانگین نمره کفایت دانشجویان ۹۳/۲±۴۵/۲۷، دستیاران ۷۶/۱±۶۹/۲۸ (۰۰۶/۰= Pو ۷/۲=z)، و میانگین نمره مسؤولیتپذیری دانشجویان ۸۲/۲±۲۲/۱۹، دستیاران ۷۸/۱±۴۲/۲۰ (۵۱/۰, z= ۰۰۸/۰=P) بود. زنان دستیار در نمره کل (۰۲/۰=P و ۴۶/۱۱= χ۲ (۲)) و زیر مقیاس مسؤولیتپذیری (۰۰۹/۰=P و۸۶/۱۱= χ۲ (۲)) نمرات بالاتری نسبت به مردان دستیار داشتند.
نتیجهگیری: هر دو گروه دانشجویان عمومی و دستیاران تخصصی دندانپزشکی دارای میانگین نمره بالایی از دیدگاه نسبت به تعهد حرفهای داشتند. با توجه به این که در بعضی حوزهها دانشجویان نمره پایینتری کسب کردهاند، برای بهبود کیفیت آموزش و ارزیابی در طرح درس تعهد حرفهای مدنظر قرار گیرد.
تازههای تحقیق
عاطفه برزگر شریفی: Google Scholar