، hazavehei@hlth.mui.ac.ir
چکیده: (17342 مشاهده)
مقدمه: فعالیت جسمانی منظم بر روی ابعاد سلامتی جسمی، روانی و اجتماعی دانشجویان و جامعه اثر مثبت داشته و ارائه واحد تربیت بدنی دانشگاهها بر حصول این مهم نقش دارد. این مطالعه با هدف مقایسه نگرش و عملکرد مرتبط با فعالیت جسمانی و تربیت بدنی دانشجویان دختر در دو شیوه ارائه واحد درسی تربیت بدنی 2 بر اساس مدل بزنف و روش روتین انجام شد.
روشها: در این مطالعه نیمه تجربی و آیندهنگر، کلیه دانشجویان دختر (113n=) دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که کلاسهای واحد درس تربیت بدنی 2 را در نیمسال اول سال تحصیلی 86-85 انتخاب کرده بودند، شرکت نمودند. کلاسها به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیمبندی شدند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه نگرش در مورد انجام فعالیت فیزیکی و به درس تربیت بدنی همراه با پرسشنامه فعالیت جسمانی بینالمللی بود. مداخله آموزشی در دانشجویان گروه تجربی به مدت دو ماه با برنامه آموزشی بر اساس اجزای مدل بزنف و گروه شاهد هم به مدت دو ماه تحت آموزش روتین واحد عمومی تربیت بدنی 2 قرار گرفتند. دانشجویان دو گروه، 2 و 4 ماه بعد از پایان برنامه آموزشی پیگیری شدند. اطلاعات با نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: بعد از مداخله، گروه تجربی بطور معنیداری میانگین نمره نگرش بالاتری در دو حیطه نگرش در مورد تربیت بدنی و فعالیت جسمانی نسبت به گروه شاهد کسب کرد. مجموع شدت فعالیتهای جسمانی انجام شده در گروه تجربی از توزیع بهتر برخوردار و بطور معنیداری نسبت به گروه شاهد بهتر بود.
نتیجهگیری: بکارگیری مدلهای رفتاری از جمله مدل بزنف میتواند در طراحی برنامه درسی واحد تربیت بدنی 2 مؤثر واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی اصیل |
دریافت: 1387/9/12 | پذیرش: 1390/5/16 | انتشار: 1387/6/25 | انتشار الکترونیک: 1387/6/25