جلد 18 -                   جلد 18 - صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mottaghi P, Najimi A. Teaching Medical Students: Computer-Based Teaching versus Traditional Lecture. Iranian Journal of Medical Education 2018; 18 :1-7
متقی پیمان، نجیمی آرش. آموزش دانشجویان پزشکی: مقایسه دو روش آموزش مبتنی بر کامپیوتر و سخنرانی. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1397; 18 () :1-7

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، Najimiarash@Gmail.com
مقدمه: سخنرانی و آموزش مبتنی برکامپیوتر از مهم‌ترین روش‌های آموزشی محسوب می‌شوند که برای آموزش به دانشجویان پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است، با این حال مقایسه اثربخشی و کارآیی این روش‌ها با نقص‌های اساسی مواجه است. هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر سخنرانی و آموزش مبتنی بر کامپیوتر بر یادگیری دانشجویان مقطع مقدمات پزشکی بالینی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
روش‌ها: این مطالعه به صورت نیمه تجربی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام گرفت. جمعیت مورد مطالعه دانشجویان دو نیمسال متوالی در دوره مقدمات پزشکی بالینی بود. دانشجویان گروه اول به عنوان گروه شاهد(67 نفر) در این مطالعه وارد شدند و به آنها درس روماتولوژی با روش سخنرانی در کلاس آموزش داده شد. آموزش به دانشجویان گروه دوم (مداخله) (76 نفر) به صورت آموزش مبتنی بر کامپیوتر بود. جهت بررسی اثرات مداخله بر میزان یادگیری، دو آزمون چهار گزینه‌ای یکی در پایان دوره آموزشی و دیگری 8 هفته بعد از مداخله برگزار شد.
نتایج: بر اساس نتایج اختلاف معناداری بین میانگین نمرات گروه شاهد (روش سخنرانی) و میانگین نمرات گروه‌های مداخله در آزمون اول وجود نداشت (77/0p=) ولی در آزمون دوم این اختلاف بین گروه‌های مورد مطالعه معنادار بود (001/0>P). دانشجویان گروه آموزش به کمک کامپیوتر در بیادآوری مطالب عملکرد بهتری از خود نشان دادند.
نتیجه‌گیری: اگر چه مقایسه نتایج آموزشی کوتاه مدت هر دو آموزش یکسان بود، اما یادگیری و بخاطر سپاری مطالب پس از گذشت زمان، در آموزش مبتنی بر کامپیوتر از یادگیری مبتنی بر سخنرانی بیش‌تر بود.
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شيوه هاي آموزش
دریافت: 1396/5/14 | پذیرش: 1396/8/24 | انتشار: 1397/2/26 | انتشار الکترونیک: 1397/2/26