دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1382 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saberian M, Haji Aghajani S. Study of Job Future of Semnan Nursing School Graduates . Iranian Journal of Medical Education 2003; 3 (1) :53-59
صابریان معصومه، حاجی آقاجانی سعید. سرنوشت شغلی دانش آموختگان دانشکده پرستاری سمنان. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1382; 3 (1) :53-59

مقدمه یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه‌ها، تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز جامعه است. مراکز آموزش عالی مایلند بدانند دانش‌آموختگان آنها بعد از فراغت از تحصیل با چه سرنوشتی مواجه‌اند و از تخصص خود چگونه بهره می‌گیرند. این تحقیق با هدف تعیین سرنوشت شغلی دانش‌آموختگان رشته پرستاری دانشکده پرستاری سمنان انجام شده است.روش‌ها در یک مطالعه توصیفی- مقطعی، کلیه دانش‌آموختگان کارشناسی پیوسته پرستاری (174 نفر) که در فاصله سال‌های 78-71 فارغ‌التحصیل شده‌اند و آدرس آنها در دسترس بود، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه با 10 سوال بود که برای نمونه پست شد. در مجموع 93 پرسشنامه برگشت داده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS مورد پردازش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با تعیین میانگین و انحراف معیار و محاسبه فراوانی مطلق و نسبی و آزمون مجذور کای انجام گرفت.نتایج 22/60 درصد نمونه‌ها را زنان تشکیل داده و 12/30 درصد در وضعیت استخدام رسمی آزمایشی بسر می‌برند. اکثراً در بیمارستان‌ها مشغول به کار بودند و 01/43 درصد در مشاغلی غیر از پرستاری به کار گرفته شده‌اند. فقط 2/17 درصد کمتر از شش ماه مشغول به کار بوده و بقیه در فاصله زمانی شش ماه تا بیش از سه سال بیکار بوده‌اند. در عین حال، که 2/17 درصد نیز در حال حاضر بیکارند. اکثرا (21/60 درصد) ادامه تحصیل نداده و 61/2 درصد در رشته‌های غیر پرستاری ادامه تحصیل داشته‌اند و 45/6 درصد نیز تغییر رشته و شغل داده‌اند. 64/80 درصد نمونه‌ها با دانشگاه محل تحصیل ارتباط نداشته و فقط 2/17 درصد در استخدام بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی سمنان هستند. آزمون مجذور کای رابطه معنی‌دار بین جنس و مدت بیکاری نشان داد. در سایر موارد رابطه معنی‌دار مشاهده نشد.بحث نتایج پژوهش بیانگر بی‌کار ماندن طولانی پرستاران پس از فارغ‌التحصیلی، وضعیت نامشخص استخدامی و کثرت اشتغال در رشته‌های غیر تخصصی است. پیشنهاد می‌گردد پذیرش پرستاران با توجه به نیاز جامعه و علایق انجام گیرد و به مشکل استخدامی آنها توجه شود.
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1382/3/25 | انتشار الکترونیک: 1382/3/25