دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1383 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 75-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omidvar S, Aghajani Delavar M. Employment Status of Midwifery Graduates of Babol University of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2004; 4 (1) :71-75
امیدوار شبنم، آقاجانی دلاور مولود. وضعیت اشتغال دانش آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1383; 4 (1) :71-75

مقدمه مساله اشتغال دانش‌آموختگان آموزش عالی، یکی از مسایل مهم اقتصادی و اجتماعی کشور است و برای پیش‌بینی برنامه‌های آینده ضروری می‌باشد. این مطالعه، با هدف تعیین وضعیت اشتغال بکار دانش‌آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.روش‌ها در این مطالعه توصیفی- مقطعی، برای کلیه دانش‌آموختگان مامایی (120 نفر) ورودی سال‌های 1371 تا 76 دانشگاه، پرسشنامه‌ای ارسال گردید که 82 پرسشنامه بازگشت داده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS-10 به صورت توزیع فراوانی و مقایسه وضعیت اشتغال گروه‌ها با آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید.نتایج پنجاه و یک و سه دهم درصد از واحدهای پژوهشی شاغل بودند که نیمی ‌از این شاغلین را طرحی‌ها تشکیل می‌دادند. آزمون آماری بین سال فراغت از تحصیل با اشتغال به کار واحدهای پژوهشی ارتباط معنی‌داری نشان داد. بیست و دو و نیم درصد از شاغلین در مشاغل غیر مرتبط با مامایی مشغول به کار بودند، 2/89 درصد از دانش‌آموختگان شاغل در بخش دولتی و 1/17 درصد در بخش خصوصی جذب شده بودند و 9/75 درصد دانش‌آموختگان دفتر کار نداشتند. آزمون آماری نشان داد بین سهمیه پذیرش با فراوانی تمایل به کار در مناطق محروم ارتباط معنی‌داری وجود دارد. اکثریت ماماها تمایل به کار در مناطق محروم نداشتند و در صورت امکان انتخاب مجدد، این رشته را انتخاب نمی‌نمودند.بحث آمار بی‌کاری در بین دانش‌آموختگان مامایی دانشگاه علوم پزشکی بابل نسبتا بالا و از مهارت آنان استفاده مطلوب نمی‌شود. لازمست زمینه‌های مناسب اشتغال، و بخصوص امکان بکارگیری نیروهای جوان در کلینیک‌های مشاوره‌ای بهداشت زنان و مادران، انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: اشتغال، دانش‌آموختگان، مامایی
نوع مطالعه: مقاله کوتاه |