دوره 10، شماره 1 - ( 1-1389 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokrizadeh Arani L, Karami M. Physicians' And Clinical Coders' Knowledge About Cause Of Death Rules For Death Certification In Hospitals Affiliated To Kashan University Of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2010; 10 (1) :19-26
شکری‌زاده آرانی لیلا، کرمی مهتاب. سطح آگاهی پزشکان و کدگذاران بالینی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان از قوانین ثبت علت مرگ در گواهی فوت. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1389; 10 (1) :19-26

، arani_leila@yahoo.com
مقدمه: افزایش آگاهی از کدگذاری بر اساس کتاب ICD برای تجزیه و تحلیل و شفاف‌سازی روند مرگ و میر امری حیاتی است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت آگاهی کدگذاران بالینی و پزشکان در زمینه قوانین و دستورالعمل‌های تعیین علل مرگ و میر صورت پذیرفت. روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در سال 1387بر روی 152نفر از ارائه‌دهندگان مراقبت بهداشتی (پزشکان و کارشناسان کدگذاری بیماری‌ها) شاغل در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه‌ای محقق‌ساخته شامل سؤالاتی درباره قوانین مرگ و میر برگرفته از کتاب ICD-10 سازمان جهانی بهداشت بود که توسط جامعه پژوهش تکمیل گردید. داده‌های پژوهش با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آزمون مجذور کای با کمک نرم‌افزار SPSS تحلیل شد. نتایج: سی و هشت و چهار دهم درصد جامعه پژوهش از قوانین آگاهی کلی داشتند و متخصصان و افراد با سابقه کار 10-5 سال بالاترین میزان آگاهی را دارا بودند (9/44 و 7/41 درصد). آگاهی شرکت‌کنندگان در پژوهش از قانون عمومی مرگ و میر با 2/11 درصد در حد بسیار ضعیف، آگاهی از قوانین انتخابی مرگ و میر با 6/29 درصد در حد ضعیف و آگاهی از قوانین اصلاحی مرگ و میر با 3/47 درصد در حد متوسط بود. نتیجه‌گیری: میزان آگاهی جامعه پژوهش از قوانین و دستورالعمل‌های مرگ و میر مصوب سازمان جهانی بهداشت در گواهی فوت در حد ضعیف است که این امر آموزش‌های لازم به منظور دفاع از حقوق بازماندگان فوت‌شدگان و نظارت کافی بر اجرای قوانین و دستورالعمل‌ها را می‌طلبد.
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شيوه هاي آموزش
دریافت: 1389/4/6 | پذیرش: 1390/5/15 | انتشار: 1389/1/26 | انتشار الکترونیک: 1389/1/26