[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 20 - ::
جلد 20 - صفحات 363-354 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و اعتبارسنجی الگوی کلاس مجازی در آموزش عالی بر اساس نظریه ارتباط‌گرایی
حسین زینلی پور ، اقبال زارعی ، زهرا جهانی
دانشگاه هرمزگان ، kish_jahani_z@yahoo.com
چکیده:   (1551 مشاهده)
مقدمه: به موازات تحولات همه جانبه در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نظام‌های آموزشی نیز با مطالبات جدیدی رو به رو شده است، یکی از این مطالبات توجه به آموزش مجازی است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی کلاس مجازی برای آموزش عالی با استفاده از نظریه ارتباط‌گرایی انجام شد.
روش‌ها: رویکرد پژوهش حاضر تحلیل محتوای کیفی از نوع قیاسی بود. جامعه آماری پژوهش 120 مقاله معتبر و مرتبط با نظریه ارتباط‌گرایی و کلاس درس مجازی از سال 2005 تا 2017 بود که تعداد 14 مقاله به روش هدف‌مند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و از طریق کدگذاری 23 زیرمقوله شناسایی گردید. بدین ترتیب نتایج پژوهش منجر به شناسایی مؤلفه‌های کلاس مجازی (فعالیت‌های کلاسی، ابزار یادگیری، نقش معلم، منابع آموزشی، ارزشیابی یادگیری) به صورت یک الگو بر اساس نظریه یادگیری ارتباط‌گرایی شد. برای اعتبارسنجی الگوی مورد نظر از تکنیک کسب اطلاعات دقیق موازی (نمایش و ارائه تحلیل‌های داده‌ای و نتایج آن به متخصصان) و خود بازبینی محقق استفاده شد.
نتایج: بدین ترتیب نتایج پژوهش منجر به شناسایی مؤلفههای کلاس مجازی (فعالیتهای کلاسی، ابزار یادگیری، نقش معلم، منابع آموزشی، ارزشیابی یادگیری) به صورت یک الگو بر اساس نظریه یادگیری ارتباط‏گرایی شد. برای اعتبارسنجی الگوی مورد نظر با 5 نفر از متخصصین این زمینه مصاحبه به عمل آمد که ضمن اصلاح الگوی مورد نظر، اعتبار آن مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: در الگوی ارائه شده ضمن بهرهگیری از الگوهای پیشین کلاس درس ویژگیهای جدیدی متناسب با قرن بیست و یکم و در قالب نظریه ارتباطگرایی گنجانده شده که میتواند کلاس درس آموزش عالی را غنیتر نماید.
واژه‌های کلیدی: کلاس مجازی، آموزش عالی، نظریه ارتباط‌گرایی
متن کامل [PDF 524 kb]   (470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: يادگيري الكترونيكي
دریافت: 1399/2/30 | پذیرش: 1399/5/28 | انتشار: 1399/10/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zainalipour H, Zarei E, Jahani Z. Developing and Validating a Virtual Classroom Model in Higher Education based on Connectivism Theory. Iranian Journal of Medical Education 2020; 20 :354-363
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5074-fa.html

زینلی پور حسین، زارعی اقبال، جهانی زهرا. طراحی و اعتبارسنجی الگوی کلاس مجازی در آموزش عالی بر اساس نظریه ارتباط‌گرایی. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی 1399; 20 () :363-354

URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-5074-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20 - برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی Iranian Journal of Medical Education
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4549