دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملایر ، sarikhanieducation@gmail.com
چکیده: (4175 مشاهده)
مقدمه: استفاده از فناوریهای الکترونیکی در فرآیند یاددهی-یادگیری جزء جداییناپذیر تعلیم و تربیت امروزه شده است. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر بهکارگیری کارپوشه الکترونیکی بر راهبردهای یادگیری خودتنظیمی دانشجویان رشته پرستاری در درس فیزیولوژی بود.
روشها: این پژوهش از نوع شبهتجربی با طرح پیشآزمون-پسآزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشکده پرستاری شهر ملایر در سال تحصیلی 94-93 تشکیل دادند. نمونه پژوهش، با استفاده از نمونهگیری در دسترس شامل 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه شاهد و آزمایش قرار گرفتند. برای اندازهگیری راهبردهای یادگیری خودتنظیمی، از پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی پینتریچ و دیگروت که در پژوهشهای قبلی در ایران روایی و پایایی آن تأیید شده است، استفاده شد. دادهها با استفاده ازآمار توصیفی و استنباطی( آزمون تیمستقل) مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافتههای پژوهش حاکی از افزایش میزان خودتنظیمی آزمودنیهای گروه تجربی که درس فیزیولوژی را با کارپوشه الکترونیکی آموزش دیده بودند، نسبت به گروه شاهد بود (58/4=t، 001/0p=).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش و اثربخشی بهکارگیری کارپوشه الکترونیکی بر خودتنظیمی دانشجویان در درس فیزیولوژی، استفاده از این فنآوری الکترونیکی در آموزش پزشکی توصیه میگردد.
Zare M, Sarikhani R. The Effect of Electronic Portfolio on Nursing Students’ Self-regulation in Physiology Course. Iranian Journal of Medical Education 2016; 16 :131-137 URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-3964-fa.html
زارع محمد، ساریخانی راحله. تأثیر کارپوشه الکترونیکی بر خودتنظیمی دانشجویان پرستاری در درس فیزیولوژی. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی 1395; 16 () :137-131