، davari_soheila@yahoo.com
چکیده: (16901 مشاهده)
مقدمه: زنان یائسه از افراد آسیب پذیر جامعه هستند و استعداد بالا جهت ابتلا به بیماریهای مزمن دارند. از مهمترین راهکارها در جهت پیشگیری و کنترل مطلوب بیماریهای مزمن، اصلاح رفتار تغذیهای است. روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه تجربی بوده که بر روی 154 نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر اصفهان در سال 1389 انجام شد. نمونه های پژوهش به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود که در دو مــرحله، قبل و پس از آموزش (در دو نوبت، بلافاصله پس از آموزش برای سنجش آگاهی و اجـزای مدل و دو مـاه پس از آموزش برای سنجش عملکرد) تکمیل گـردید. دادهها با استفـاده از نرمافـزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: در گروه مداخله میـانگین نمـرات آگـاهی (قبل از آموزش 24/1±03/8 و پس از آموزش 25/0±92/9) و اجـزای مـدل بعـد از مداخلـه آمـوزشی افـزایش معنـاداری یافتنـد (001/0p<). همچنین میانگین نمره عملکرد، دو ماه پس از آموزش (قبل از آموزش 13/5±91/28 و پس از آموزش 36/2±51/43) افزایش معنادار یافت (001/0p<). نتیجهگیری: یافتههای این بررسی کارایی مدل را در اصلاح رژیم غذایی زنان یائسه نشان میدهد. پیشنهاد میشود در کلیه مراکز بهداشتی درمانی از مدل آموزشی مذکور بهره برداری شود.
نوع مطالعه:
ساير موارد |
موضوع مقاله:
ساير موارد دریافت: 1390/2/23 | پذیرش: 1390/5/13 | انتشار: 1389/11/26 | انتشار الکترونیک: 1389/11/26