دوره 11، شماره 5 - ( 9-1390 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 553-544 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi H M, Mohsenizadeh S M, Jafary suny H, Ebrahimzadeh S. The Effect Of Teaching Uning A Blend Of Collaborative And Mastery Of Learning Models, On Learning Of Vital Signs: An Experiment Onnursing And Operation Room Students Of Mashhad University Of Medical Sciences. Iranian Journal of Medical Education 2011; 11 (5) :544-553
URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-1145-fa.html
نوروزی حجی محمد، محسنی زاده سیدمصطفی، جعفری ثانی حسین، ابراهیم زاده سعید. تأثیرتدریس با تلفیق دو الگوی آموزشی همیاری و یادگیری در حد تسلط بر یادگیری مبحث علایم حیاتی: تجربه ای از دانشجویان پرستاری و اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد. مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی. 1390; 11 (5) :544-553

URL: http://ijme.mui.ac.ir/article-1-1145-fa.html


دانشکده پرستاری و مامایی مشهد ، MohsenizadehM871@mums.ac.ir
چکیده:   (14885 مشاهده)

  مقدمه: نظام آموزشی مجموعه ‌ ای از برنامه ‌ ها، روش ‌ ها و موادی است که به طور هماهنگ، دستیابی یادگیرندگان را به اهداف آموزشی خاص تسهیل می ‌ کند. با توجه به این که هر یک از مراحل کسب دانش، نوع خاصی از یادگیری یا رویکرد خاصی را ایجاب می‌کند، شاید بتوان با استفاده از روش ‌ های یادگیری تلفیقی، باعث تسهیل دستیابی دانشجویان به اهداف یادگیری شد. هدف این مطالعه تعیین تأثیر روش آموزش تلفیقی بر یادگیری مبحث علایم حیاتی در دانشجویان پرستاری و اتاق عمل بوده است.

  روش‌ها: در مطالعه ‌ ای شبه تجربی به صورت دو گروهی قبل و بعد از آموزش، کلیه دانشجویان ترم اول پرستاری و اتاق عمل (52 نفر) انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه آزمون با روش ‌ تلفیقی از الگوهای همیاری و یادگیری در حد تسلط، و گروه شاهد به روش سنتی، آموزش داده شدند. قبل و بعد از آموزش در هر جلسه آزمونی اجرا شد که یادگیری شناختی دانشجویان در سه سطح دانش، فهم و کاربرد را در زمینه مبحث علایم حیاتی مورد ارزشیابی قرار می ‌ داد. داده ‌ ها با استفاده آزمون ‌ های t ، ویلکاکسون، من ‌ ویتنی و دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  نتایج: هر دو روش آموزشی باعث ارتقای یادگیری دانشجویان در سطوح دانش، فهم و کاربرد شدند. اختلاف میانگین ‌ ها قبل و بعد از آموزش دو گروه در تمامی سطوح از نظر آماری تفاوت معنادار داشت. میزان افزایش نمره دانشجویان در تمامی آزمون ها و جلسات، در گروه تدریس تلفیقی بیشتر از گروه سنتی بود. میانگین نمره نظرسنجی دانشجویان در گروه آزمون 5/19 ± 2/66 و در گروه شاهد 4/21 ± 9/38 تفاوت معناداری داشت (000/0= P ).

  نتیجه‌گیری: روش آموزش تلفیقی، در مقایسه با روش آموزش سنتی، بر ارتقای سطح دانش، فهم و کاربرد دانشجویان پرستاری و اتاق عمل و همچنین رضایت آن‌‌ها در یادگیری مبحث علایم حیاتی از درس اصول و فنون مؤثرتر بوده است. لیکن با توجه به مؤثر بودن روش سنتی نیز می‌توان از این روش متناسب با شرایط استفاده نمود.

متن کامل [PDF 311 kb]   (2589 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شيوه هاي آموزش
دریافت: 1389/3/29 | پذیرش: 1390/8/16 | انتشار: 1390/9/24 | انتشار الکترونیک: 1390/9/24

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی می باشد.

© 2024 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Education